In de spotlight: het Mediafestival voor po en vo

17 oktober 2019Het Cultuurgebouw viert dit jaar alweer het vijfde Mediafestival. Het Mediafestival is een van de grotere #WvdM events en is bedoeld voor zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. Dit jaar kijkt de organisatie met 1100 leerlingen met smart naar de toekomst.

Tijdens de Week van de Mediawijsheid (8 t/m 15 november 2019) vinden door het hele land activiteiten plaats, van groot tot klein en voor jong en oud. Zoals ieder jaar speelt het netwerk hierin een onmisbare rol. In aanloop naar de campagne bieden we enthousiaste organisators een podium om te vertellen over hun activiteiten.

Paradijselijke toekomst vol technologie

De Week van de Mediawijsheid bleek het perfecte moment om het Mediafestival te organiseren. Lieke van den Berge, Projectleider Media bij Pier K (onderdeel van Het Cultuurgebouw): “Scholen besteden dan al veel aandacht aan media, en zo bereikten we meer dan een aantal kleinere workshops die op scholen plaatsvinden.” Dit jaar is het thema van het Mediafestival Another Day In Paradise, waarbij het utopische denken wordt geherwaardeerd.

Het festival wordt georganiseerd door Het Cultuurgebouw en is een samenwerking tussen Pier K, Galerie De Meerse, Poppodium Duycker en Bibliotheek Haarlemmermeer.

“Een spannende mix van activiteiten”

Benieuwd hoe de blik op de toekomst wordt neergezet? En hoe leerlingen een kritische mediamaker worden?

» Lees het hele artikel op Mediawijzer.net


Lees hier de volledige rapporten die op 14 oktober zijn gepresenteerd en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM en #AanofUit.

Deel dit bericht