Mediawijze kijk-, luister- en leestips voor het weekend

leestips

7 november 2020Meer weten over de werking van sociale media, tips om jouw digitale balans terug te pakken of andere mediawijze thema’s? Check onderstaande tips.

kijktip

Kijktip: The Social Dilemma – Netflix (2020)

Deze mix van documentaire en drama onderzoekt de gevaarlijke impact van sociale netwerken, met technische experts die over hun eigen creaties zelf aan de bel trekken.
» Meer informatie

Kijktip: Volg je me nog? – VPRO (2020)

Drie dertigjarige influencers stonden tien jaar geleden aan de wieg van het platform Instagram, maar worden nu ingehaald door een volgende generatie jonge influencers. Hoever zijn ze bereid te gaan om hun beroep als influencer te blijven uitoefenen?
» Meer informatie

» Bekijk nog meer mediawijze kijktips

Luistertip: Slim met social media (Podcast) – BibliotheekCast

Voor het eerst zelfstandig online, hartstikke leuk! Maar het is ook best spannend. Hoe ga je verstandig en slim om met social media? Je hoort het in de podcast.
»Meer informatie

Luistertip: NOS op 3 Tech Podcast

De NOS op 3 Tech Podcast praat je iedere week bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.
» Meer informatie

» Bekijk nog meer luistertips

Leestip: Dossier gezond online – Mediawijsheid.nl

Media bieden plezier, contact met anderen en volop leerzame mogelijkheden. Slim aanstaan verrijkt je leven en we brengen heel wat uren online door. Maar wanneer wordt het klikken, appen, scrollen en liken te veel?
» Meer informatie

Beestip:ON/OFF – Sidney Vollmer (2017)

ON/OFF is een openhartige zoektocht naar meer balans in digitale tijden. Hét boek voor iedereen die zich gezonde zorgen maakt en optimistische suggesties zoekt.
» Lees de recensie van Aefke op Mediawijzer.net

Leestip: Bitefile – Betekenisvolle media, zo maken media ons gelukkiger en socialer

In opdracht van Netwerk Mediawijsheid analyseert Bitescience het meest recente en relevante wetenschappelijke onderzoek naar mediawijsheid-thema’s. Het thema van deze Bitefile is betekenisvolle media.
» Lees de bitefile

» Bekijk nog meer mediawijze leestips


Bekijk hier een overzicht van het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM17

Deel dit bericht