Kijktips: mis deze (web)afleveringen niet

Van 17 tot en met 24 november 2017 vind de Week van de Mediawijsheid plaats. Het thema luidt: ‘Generatie Media: samen mediawijs’. Tijdens deze week roept Mediawijzer.net docenten, professionals, ouders, kinderen en jongeren op om zowel thuis als in de klas samen in gesprek te gaan over ons online gedrag en mediawijze vaardigheden. Voor thuis zijn er interessante kijktips!

Enkele tips uitgelicht:

Vijfdelige webserie Nettiquette
Tijdens de nieuwe webserie Nettiquette van de NTR gaat regisseur Mea Dols de Jong samen met jongeren op zoek naar de ongeschreven regels van het internet, de zogenoemde ‘’netiquette’’. Wat is absoluut not done op het internet en waarom? De première was vrijdag op de start van de Week van de Mediawijsheid bij het IDFA. De afleveringen zijn te bekijken op www.npo3.nl/nettiquette.

Aflevering Zapp-programma Denktank
Het Zapp-programma Denktank behandelt tijdens de Week van de Mediawijsheid twee mediawijsheidthema’s. Op 19 november is er een aflevering met als thema vrijheid van meningsuiting. De nadruk ligt hierbij vooral op de vrijheid van meningsuiting op internet. Op 26 november gaat de uitzending over nepnieuws.

SchoolTV in het teken van mediawijsheid
De SchoolTV homepage en communicatie staat tijdens de Week van de Mediawijsheid volledig in het teken van mediawijsheid. Verschillende video’s zijn toegevoegd aan de site, o.a. fragmenten uit NTR-programma ‘Mag ik je tieten zien?’ voor het vo en de webserie ‘Nettiquette’ voor bovenbouw po.

Indringende korte film #tagged
De korte film #tagged laat vierentwintig uur zien uit het leven van tiener Elise. In 24 uur verandert haar telefoon van beste vriend in haar ergste vijand. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van haar iPhone en focust vooral op de vernietigende kracht van sociale media. De indringende korte film is tijdens de Week van de Mediawijsheid op 21 en 22 november te zien bij Beeld en Geluid in Hilversum.

Klokhuis over verborgen reclame op YouTube
Op vrijdag 17 november zond Het Klokhuis een aflevering uit over verborgen reclame op YouTube. Janouk gaat op bezoek bij YouTuber Furtjuh. Wat is het verschil tussen een Vlogger en een YouTuber? Hoe krijg je nou veel abonnees? Verdienen YouTubers echt zoveel geld en zit er in die filmpjes eigenlijk reclame verborgen?

» Bekijk hier alle kijk- een lees tips


Bekijk hier een overzicht van het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM17

Deel dit bericht