Kom 20 november naar de docentendag bij Beeld en Geluid!

docentendag

17 oktober 2018 – Op dinsdag 20 november organiseert Beeld en Geluid in samenwerking met Mediawijzer.net en Human van 10:00 – 17:30 uur een tweede studiedag voor docenten. Kom naar deze studiedag!

Doorzie de wisselwerking tussen nieuws/journalistiek en de maatschappij. Hoe is dit van invloed op het toenemende geloof in complottheorieën onder jongeren? Kom naar de tweede studiedag bij Beeld en Geluid over medialogica, nieuws, desinformatie en mediahypes en krijg inzicht in hoe nieuws wordt gemaakt, verspreid, verslonden en hoe hypes ontstaan. Beeld en Geluid biedt in de training praktische tips en handvatten zodat jij vervolgens, op een constructieve manier, het gesprek met jouw leerlingen aan kan gaan.

Hoe ziet de dag eruit?

10:00 uur ontvangst met koffie en thee
10:30 uur start plenaire programma:
– welkom door Merel Gilsing, specialist educatie bij Beeld en Geluid
– presentatie door Jaron Harambam
– presentatie door Diversion
12:00 uur lunch
12:45 uur workshop ronde 1
14:00 uur pauze
14:15 uur workshop ronde 2
15:30 uur pauze
15:45 uur workshop ronde 3
17:00 uur plenaire afsluiting in Grand Cafe/borrel met Nieuws of Nonsens pubquiz

In de plenaire start van de dag is er het mini-college van Jaron Harambam, socioloog aan de UVA, over complottheorieën en de rol van (sociale) media. De peer-educators van Diversion geven je een kijkje in hun werkwijze, én in de dilemma’s die ook zij in klaslokalen tegenkomen in het weerbaar maken van leerlingen tegen desinformatie. Daarna ga je in drie sessies zelf aan de slag.


Meer informatie Bestel je tickets

 


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM18

Deel dit bericht