Lancering privacytoolbox Bits of freedom

10 november 2020 – Tijdens de Week van de Mediawijsheid vinden verschillende initiatieven plaats, waaronder de lancering van de privacytoolbox fixjeprivacy.nl van Bits of Freedom. Op deze website vind je de handvatten om je online privacy beter te beschermen.

Altijd bereikbaar zijn

We zijn tegenwoordig meer online dan ooit. Het is daarom erg belangrijk om onze online veiligheid en privacy te beschermen. Op fixjeprivacy.nl vind je een overzicht van tips om veilig te videobellen, je bestanden te delen of te internetbankieren. Ook helpt de website je om een veilig wachtwoord te maken, legt het uit wat twee-factor authenticatie is en vertelt het waarom updates belangrijk zijn. 


“Met deze toolbox hopen we iedereen die zich zorgen maakt over zijn veiligheid online te kunnen helpen” –  Esther Crabbendam van Bits of Freedom.


‘Fix je privacy’

Naast de website lanceert Bits of Freedom ook de campagne ‘Fix je privacy’. Met deze campagne roepen ze op om na te denken over je privacy, maar ook om er samen met collega’s, familieleden of vrienden over te praten en ze op de tips op fixjeprivacy.nl te wijzen.

Over Bits of Freedom

Bits of Freedom is dé organisatie in Nederland die opkomt voor online privacy en communicatievrijheid. Ze zetten in voor een beter beleid bij overheden, instellingen en bedrijven. Ook bieden ze mensen praktische handvatten bij het beschermen van hun eigen online privacy en vrijheid.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM of #zelfindehand

Deel dit bericht