MediawijsheidTalk #2 met Lucas van de Meerendonk – Van jongensdroom tot mediawijze lessen bij het NOS Jeugdjournaal

MediawijsheidTalk

19 november 2018 – Lucas van de Meerendonk is ambassadeur van de Week van de Mediawijsheid. Niet zo gek, want deze fanatieke mediagebruiker en presentator van het NOS Jeugdjournaal heeft een hoop met mediawijsheid te maken. Benieuwd hoe hij het aanpakt?

“Media spelen voor mij een belangrijke en grote rol. Ik volg echt álles. Ik ben wat dat betreft een beetje verslaafd aan sociale media en nieuwspagina’s. Ik wil graag op de hoogte blijven en kan uren speuren. Daarom heb ik sinds kort een app op mijn telefoon die me eraan herinnert hoeveel tijd ik besteed aan online media; dat is best confronterend! Het is goed dat iets of iemand je bewust maakt van de tijd die je aan media besteedt.”

“Ik wilde altijd al presentator worden bij het NOS Jeugdjournaal, dat was echt mijn jongensdroom. Ik ervaar bij het NOS Jeugdjournaal hoe leuk en belangrijk het is om via (sociale) media op de hoogte te blijven en nieuws te delen. Bij het Jeugdjournaal maken we vaak reportages over dingen die fout gaan op het gebied van media en sociale media. Hierdoor ben ik me bewust van de risico’s.”

“Op Facebook en Instagram heb ik nu een openbaar profiel, daardoor kan ik meer direct communiceren met mijn volgers. Ik deel hier ook persoonlijke ervaringen. Hierdoor ben ik me ook meer bewust geworden van mijn privacy. Het is goed om even stil te staan bij wat er online gebeurt en jouw rol daarin. Dus gooi niet te snel zomaar iets online. En sta ook stil bij waarom je bijvoorbeeld zo graag likes wilt scoren.”

Benieuwd of jij het onder de duim hebt? Tijdens de Week van de Mediawijsheid (16 t/m 23 november) test je het op weekvandemediawijsheid.nl.

Lees ook:

» MediawijsheidTalk #1 met Lucas van de Meerendonk – Van Snapchat tot bewust online: op naar de #WvdM18
» MediawijsheidTalk #3 met Lucas van de Meerendonk – Games, internet en ruzie met je ouders


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM18

Deel dit bericht