MediawijsheidTalk #3 met Lucas van de Meerendonk – Games, internet en ruzie met je ouders

MediawijsheidTalk3

21 november 2018 – Lucas van de Meerendonk is dit jaar ambassadeur van de Week van de Mediawijsheid. De 32-jarige NOS Jeugdjournaal-presentator weet nog goed hoe hij zelf opgroeide met media.

Had je zelf vroeger ruzie met je ouders over beeldschermtijd?

“Zeker, we speelden vroeger thuis veel games. Daar was dan wel eens discussie over en we hoorden vaak van onze ouders: ‘en nu gaan jullie maar weer eens een keer buiten spelen!’ Ik denk dat dat een discussie van alle tijden is in menig gezin.”

Herinner je je nog hoe het was om voor het eerst op internet te gaan?

“Ja, dat was super bijzonder. Ik weet nog goed dat je bij het inbellen even een gek krakend geluid hoorde en dan ineens was je online, ik vond het geweldig! Ik mocht natuurlijk niet te lang van mijn ouders, hartstikke duur. Voordat een pagina was geladen, was je een half uur verder – dat is nu ook wel anders. Met 4G op je telefoon is alles binnen mum van tijd binnen handbereik.”

Wat vind jij de belangrijkste verandering in de samenleving op het gebied van media?

“Vroeger waren mensen vooral bekend omdat ze op televisie kwamen, maar dat is nu totaal anders. Iedereen kan groot worden via een eigen Instagram-pagina of YouTube-kanaal.”

Benieuwd of jij het onder de duim hebt? Tijdens de Week van de Mediawijsheid (16 t/m 23 november) test je het op weekvandemediawijsheid.nl.

Lees ook:

» MediawijsheidTalk #1 met Lucas van de Meerendonk – Van Snapchat tot bewust online: op naar de #WvdM18
» MediawijsheidTalk #2 met Lucas van de Meerendonk – Van jongensdroom tot mediawijze lessen bij het NOS Jeugdjournaal


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM18

Deel dit bericht