Minister Slob brengt bezoek aan gereformeerde basisschool De Fakkel in Almelo tijdens #WvdM

Minister Slob

10 november 2021Een heuse minister vandaag voor de klas bij gereformeerde basisschool De Fakkel in Almelo. Leerlingen uit groep 8 kregen demissionair minister Arie Slob (Onderwijs en Media) op bezoek. De minister ging met de kinderen in gesprek over mediawijsheid en het thema Samen Sociaal Online. Kennis die de kinderen ook goed kunnen gebruiken nu ze in de Week van de Mediawijsheid meedoen aan MediaMasters.

 

 

MediaMasters

MediaMasters is een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. MediaMasters kan vanaf september het hele schooljaar worden gespeeld, met als hoogtepunt de landelijke wedstrijd. Meedoen aan MediaMasters is gratis.

Na de Week van de Mediawijsheid gaat MediaMasters door met individuele ThemaMissies en het klassikale klassengesprek. De ThemaMissies zijn mede mogelijk gemaakt door verschillende netwerkpartners van Netwerk Mediawijsheid. Deze zijn het hele jaar, op ieder moment beschikbaar.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM.

Deel dit bericht