Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker neemt pamflet in ontvangst

Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker en programmadirecteur Netwerk Mediawijsheid Mary Berkhout

5 november 2021De Week van de Mediawijsheid 2021 is vrijdag 5 november officieel van start gegaan in Den Haag. Mary Berkhout-Nio, programmadirecteur Netwerk Mediawijsheid overhandigde het Samen Sociaal Online pamflet aan Sander Dekker, Minister voor Rechtsbescherming. Dekkers ministerie startte vandaag eveneens een campagne die het publiek helpt bij meer mediawijsheid. De campagnes ‘Samen Sociaal Online’ en ‘Denk 2x na voor je iets deelt’ vullen elkaar perfect aan.

Campagne Denk 2x na voor je iets deelt

Met de campagne ‘Denk 2x na voor je iets deelt’ wil het ministerie van Justitie en Veiligheid zorgen voor extra bewustwording rond deze privacyschendingen – het zonder toestemming delen van foto’s of video waar anderen op staan, of het verspreiden van andermans teksten of andere informatie op social media en Whatsapp. De campagne vraagt mensen niet zomaar dingen delen, maar eerst na te denken over de mogelijke gevolgen voor anderen.

» Meer informatie


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM.

Deel dit bericht