Nationale Check Je Wachtwoorden Dag

wachtwoord

24 november 2018 – Vandaag is het Nationale Check Je Wachtwoorden Dag. Het is de bedoeling dat mensen op deze dag ervan bewust worden dat het bedenken en onthouden van goede wachtwoorden niet moeilijk hoeft te zijn. Lees hieronder de tips. Hoe sterk is jouw wachtwoord?

Wachtwoordtips

Een goed wachtwoord bedenken is moeilijk. Een sterk wachtwoord is niet te raden en moeilijk te kraken door een computer. Wat is een sterk wachtwoord? Bijvoorbeeld:

  1. Gebruik nooit voor de hand liggende woorden of reeksen, zoals de naam van je partner of kinderen, reeksen als 12345 of qwerty, welkom01 of één bestaand woord uit het woordenboek
  2. Gebruik naast gewone letters en cijfers ook hoofdletters, leestekens en bijzondere karakters, zoals @, &, % en =
    Pas op: de 1e tip blijft gelden: geen bestaand woord en daarvan de a vervangen door @ of i door 1. Hackers kennen deze trucjes ook.
  3. Maak een wachtwoord van minimaal 8 karakters. Dat is het minimum, hoe langer hoe beter. Je kunt er ook voor kiezen om een complete zin als wachtwoord te gebruiken.

» Lees meer tips op Mediawijsheid.nl

Check je wachtwoord met deze tool

Het is verstandig om je online privacy te beschermen met een sterk wachtwoord. Want als je wachtwoord makkelijk te kraken is, kan een cybercrimineel toegang krijgen tot persoonlijke gegevens. Is je wachtwoord snel te kraken? De website Veiliginternetten.nl heeft een handige tool bedacht om dat te checken.

» Doe de wachtwoord check


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM18

Deel dit bericht