Nieuw – Het Grijs en Wijs Mediafestival, digitale hulp voor jong en oud

24 oktober 2019Een eerste vlog maken als pensionado, een kijkje achter de schermen nemen met vroegere mediahelden of verborgen functies op uw tablet ontdekken? Het Grijs en Wijs Mediafestival op 9 november biedt de ideale gelegenheid uit om jouw kennis te vergroten over internet en apps, samen met je (klein)kind, vrienden of buren.

In Beeld en Geluid in Hilversum kun je presentaties en workshops volgen en kunnen jong en oud vragen stellen aan vloggers. Marga van Praag (NOS) leidt je rond door de Nederlandse mediageschiedenis, Olga Commandeur (Omroep Max) helpt je fit te blijven en experts van Samsung, VodafoneZiggo, SeniorWeb, Digisterker en het Nationaal Ouderenfonds zijn er voor tips, advies en het beantwoorden van al je vragen. Het eerste deel van het programma ziet er als volgt uit en wordt de komende weken aangevuld:

Trip down memory lane met Marga van Praag

Hoe werkt het achter de schermen? En wat was het meest bijzondere nieuws om te verslaan? Marga van Praag neemt je mee door de Nederlandse mediageschiedenis voor een trip down memory lane.

Swipe-gym met Olga Commandeur

Wie veel op z’n smartphone zit kan last krijgen van allerlei kwaaltjes. Wie anders dan Olga Commandeur kan ervoor zorgen dat we fit blijven? Swipe jezelf fit en train je app-vingers met de bekendste sportleraar van Nederland!

Welkom Online Café

Altijd al willen leren skypen of om mooie foto’s te maken met een smartphone? VodafoneZiggo, Samsung en het Nationaal Ouderenfonds helpen je in het Welkom Online Café.

Grijs en Wijs Tribune

Bij de Grijs en Wijs Tribune kun je terecht met al je vragen over een nieuwe mobiel, computer of tablet. Vrijwilligers van SeniorWeb zitten voor je klaar met antwoorden.

Gratis tickets

Bezoek van het festival is gratis. Bezoekers krijgen daarnaast korting op een toegangsbewijs voor de Experience van Beeld en Geluid op 9 november.

Event: Grijs en Wijs Mediafestival
Datum: 9 november, 10.00 – 14.00 uur
Locatie:Beeld en Geluid, Mediapark Boulevard 1, Hilversum (navigatie: Sumatralaan 45)
Kosten: Gratis
Aanmelden en meer informatie: weekvandemediawijsheid.nl/grijsenwijs

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door VodafoneZiggo, Samsung, SeniorWeb, het Nationaal Ouderenfonds, de Bibliotheek, Stichting Digisterker, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Beeld en Geluid en is onderdeel van de Week van de Mediawijsheid.


Lees hier de volledige rapporten die op 14 oktober zijn gepresenteerd en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM en #AanofUit.

Deel dit bericht