Special Media Awards zoekt mediamakers voor landelijke awarduitreiking

Special Media Awards

1 juli 2021De derde landelijke editie van de Special Media Awards vindt plaats op 5 november bij Beeld en Geluid in Hilversum, op de eerste dag van de Week van de Mediawijsheid. De Special Media Awards zijn een prijsuitreiking voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. Na een online editie van vorig jaar, vindt er dit jaar weer een groot feest plaats; inclusief rode loper, reporters, VIPS, livemuziek en presentatie door Kevin van den Berg. Samen met Netwerk Mediawijsheid en de VGN wil Amerpoort met dit evenement op een positieve manier bijdragen aan een leuk online leven voor iedereen.

Iedereen maakt media

Veel jongeren maken zelf media, en dus ook jongeren met een verstandelijke beperking.
Meedoen in de samenleving, ook digitaal; laten zien wat je kunt en waar je plezier in hebt; hoe mediawijs je bent, hoe digitaal vaardig en vooral genieten van de positieve en leuke kanten van media: dát is waar de Special Media Awards voor staan.
De awarduitreiking draagt bij aan een mediawijze, inclusieve en digitale samenleving die zorgt voor actieve en betrokken deelnemers die, in het geval van deze wedstrijd, een verstandelijke beperking hebben.
Rick Brink, voormalig Minister van Gehandicaptenzaken en belangenbehartiger, draagt de Special Media Awards een warm hart toe: “We moeten in Nederland veel meer leren kijken naar de talenten van mensen met een beperking, dat zal de beeldvorming doen veranderen, de Special Media Awards geven mensen met een beperking een podium die dat mogelijk maakt

Categorieën

Tijdens de Special Media Awards zenden mediamakers met een verstandelijke beperking hun creaties in. Zoals een vlog op YouTube, een Instagram-account of een eigen radioprogramma. Een vakjury, bestaande uit bekende Nederlanders, beoordeelt de inzendingen. Voor een eerlijke beoordeling zijn er awards in verschillende categorieën te winnen, zoals beste Instagram account, beste radiostation en beste podcast. Sommige deelnemers zenden hun allereerste creaties in, anderen zijn al wat langer actief met het maken van media.

Meedoen met Special Media Awards

Mediamakers met een verstandelijke beperking kunnen hun creaties aanmelden tussen 1 september en 1 oktober op de website special-media-awards.nl. Een vakjury beoordeelt de inzendingen. De awards worden 5 november bij Beeld en Geluid in Hilversum uitgereikt door bekende Nederlandse mediamakers.

Livestream

Bij de awarduitreiking in Beeld en Geluid volgen wij de landelijke corona richtlijnen. Er komt ook een livestream beschikbaar zodat het event voor een zo groot
mogelijke groep toegankelijk is.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM.

Deel dit bericht