Special Media Awards zoekt mediamakers voor landelijke prijsuitreiking

Winnaars Special Media Awards 2020

8 september 2021Tijdens de Week van de Mediawijsheid organiseert Amerpoort op 5 november de feestelijke, landelijke Special Media Awards bij Beeld en Geluid in Hilversum. Een prijsuitreiking voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. De presentatie ligt dit jaar in handen van Kevin van den Berg.


Upload jouw mediawerk voor 1 oktober op special-media-awards.nl


De vakjury bestaat dit jaar weer uit vertrouwde gezichten als Sander Pat, Teun Peters en Eelco Kingma, Kirsten Jassies en Kars de Hollander. Nieuw vakjurylid dit jaar is Lisanne Dijkstra.

Amerpoort nam een aantal jaar geleden het initiatief met de organisatie van dit evenement en wil hiermee op een positieve manier bijdragen aan een leuk online leven. Inmiddels werken meer dan 20 organisaties uit de sectoren zorg en welzijn, (online) media en ook koepelorganisatie Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland mee aan de organisatie van dit unieke, feestelijke evenement.

Mediamakers

Zelf media maken is vanzelfsprekend geworden. Een vlog op YouTube, een foto op Instagram, je eigen radioprogramma of je game talenten op Twitch laten zien. Ook mensen met een verstandelijke beperking zijn actieve mediamakers en hebben leuke accounts op sociale media. Met de Special Media Awards worden zij opgeroepen om hun creaties te laten zien aan een breder publiek.

Meedoen

Jurylid Kars de Hollander, bekend van Kars & Ties op TikTok, doet voor het tweede jaar mee als vakjurylid. “De Special Media Awards zijn een prachtig initiatief, waarbij mensen met een beperking kunnen laten zien dat ook zij meedoen en ertoe doen op het gebied van (digitale) media. Ik zou iedereen die dat leuk vindt, willen oproepen om vooral je inzending in te sturen. Wees niet bang, doe mee en laat zien wat je kunt!

Aanmelden voor Special Media Awards

Mediamakers met een verstandelijke beperking kunnen hun creaties aanmelden tussen 1 september en 1 oktober op de vernieuwde website special-media-awards.nl. Een vakjury beoordeelt de inzendingen. De awards uitreiking vindt plaats op 5 november. De show is ook te volgen via een livestream.

De Special Media Awards 2021 worden georganiseerd door Amerpoort in samenwerking met ASVZ, Beeld en Geluid, Gors, ’s Heerenloo, Philadelphia, Cordaan, MediaLab, Netwerk Mediawijsheid, VGN, DYTG, StoryBart, Pluryn, Rick Brink Advies, MediaJungle, Social Media Juf, Kunstbaas, NEP, PACT-2017, Jouw Dagbesteding, Instaproof en Innovatiestarters.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM.

Deel dit bericht