Tv-tip: kijk vanavond om 20.25 uur naar de BNNVARA Mediawijsheidtest!

mediawijsheidtest

20 november 2018 – Hoe heet het verschijnsel waarbij ouders alles over hun kinderen op sociale media delen? Welke groep is het meest slachtoffer van ‘cyberbaiting’? En wie kunnen er stiekem meekijken als jij een selfie maakt? Kijk en speel vanavond mee met de Mediawijsheidtest! Filemon Wesselink en Sahil Amar Aïssa testen jou als kijker, het publiek en zeven bekende Nederlanders op hun kennis van de online wereld in de Mediawijsheidtest. De Mediawijsheidtest wordt om 20.25 uur uitgezonden bij BNNVARA op NPO 3 in het kader van de Week van de Mediawijsheid.

Over de Mediawijsheidtest

Zeven bekende Nederlanders doen mee: zangeres Sabrina Starke, schaatster Irene Schouten, rapper Pepijn Lanen, socialite Koen Kardashian, actrice Anouk Maas en YouTubers Marije Zuurveld en Qucee leggen hun mobieltjes voor één keer aan de kant en gaan de strijd met elkaar aan.

Tijdens de test zijn techdeskundige Vivianne Bendermacher en ethisch hacker Zawadi Done aanwezig om tips te geven en meer te vertellen over online kansen en risico’s. Ook vertelt Geert Reynders over zijn zoon Tim, die overleed aan de gevolgen van de onder jongeren populaire ‘choking challenge’.

Live meespelen

Als kijker kun je live meespelen via de NPO 3-app. De kijker met de meeste kennis maakt kans op een relaxte offline trip voor 2 personen naar de Hollandse rimboe. Rust gegarandeerd, want het is geheel wifi-vrij. Ook kun je de test vanaf woensdag 21 november online spelen via deze website.

De Mediawijsheidtest is onderdeel van de Week van de Mediawijsheid en is tot stand gekomen in samenwerking met Mediawijzer.net.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM18

Deel dit bericht