Vier mediawijze tips voor lichamelijke gezondheid

Onderzoek

13 november 2020 –  Online media zijn onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Je schakelt van ervaringen op het scherm naar de wereld om je heen, en weer terug. Wat voor effect heeft dit op onze lichamelijke gezondheid? Als je de hele dag werkt of studeert op je laptop, neem je misschien niet altijd een wandelpauze. Maar media kunnen je ook juist helpen om gezond te worden of te blijven. Gebruik je bijvoorbeeld je stappenteller op je telefoon? Het vinden van je digitale balans en het ontwikkelen van gezonde gewoontes voor het gebruik van online media is essentieel om ervoor te zorgen dat het een positieve invloed heeft op je leven. Tips nodig? Laat je inspireren.


Om lichamelijk, mentaal en sociaal gezond te blijven is een goede balans nodig tussen on- en offline bezig zijn. Tijdens de Week van de Mediawijsheid (6 t/m 13 november) kun je daarom jouw digitale balans testen en krijg je tips om met én zonder media het beste uit jezelf te halen. Dat is voor iedereen anders. Waar voel jíj je goed bij? Je hebt het zelf in de hand.


Tip 1: Zorg voor genoeg beweging

Vooral in deze tijd werken we veel vanuit huis en komen we niet altijd aan genoeg beweging. Een app zoals Stand Up of de Pomodoro timer kunnen je helpen herinneren om toch voldoende te bewegen.

Tip 2: Smartwatches

Je gezondheid zelf in de gaten houden? Er zijn verschillende smartwatches op de markt die onder andere het aantal stappen, je hartslag en slaapritme in de gaten houden.

» Meer informatie

Tip 3: Schermgebruik, blauw licht en slaap

Wat is de invloed van ons media-gebruik op onze slaap? Bitescience dook voor Mediawijzer.net dieper in dit onderwerp.

» Lees de bitefile

Tip 4: Een gezonde lichaams-houding voor kinderen

Voorkom gezondheidsklachten op een latere leeftijd en leer je kind een goede lichaamshouding aan. Geef zelf het goede voorbeeld door voldoende te bewegen.

» Lees de tips van opvoeden.nl

» Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk ook alle andere tips voor lichamelijke gezondheid.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM of #zelfindehand

Deel dit bericht