Wat zegt de wetenschap: media en sociale gezondheid

7 november – Digitale media bieden plezier, contact met anderen en volop leerzame mogelijkheden, vooral voor jongeren. Maar wat zegt de wetenschap over media en gezondheid? En hoe kunnen we media gebruiken om het beste uit onszelf te halen? Bekijk de wetenschappelijke onderzoeken en ontdek hoe jij lichamelijk, mentaal en sociaal gezond kunt blijven. In dit artikel gaan we ons verdiepen in sociale gezondheid.

De impact van digitale media

  • ‘Hoe maken media ons gelukkiger en socialer?’ Bitescience heeft een analyse gemaakt van de laatste en belangrijkste onderzoeken in hoe (digitale) media een positieve bijdrage kunnen leveren in het leven van mensen. Hier verdiepen ze in de kansen van (digitale) media in films, televisieprogramma’s, sociale media, en games.
  • Digitale media is onlosmakelijk verbonden met je offline leven, maar media kan ook veel van je vragen. Lees het blogartikel ‘Altijd bereikbaar zijn: wat doet dat met ons?’ en ontdek wat voor effect dit heeft op je sociale gezondheid.

Het effect van (digitale) media op kinderen en jongeren

De rol van ouders/verzorgers

Meer artikelen lezen? Op Netwerk Mediawijsheid hebben we een mediawijsheid-thema’s overzicht met onderzoeken en publicatie die je kunt gebruiken als inspiratie.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM of #zelfindehand

Deel dit bericht