Thema #WvdM17 bekend!

#WvdM17

Mediawijzer.net organiseert voor de achtste keer de Week van de Mediawijsheid (#WvdM17) om aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid voor kinderen en jongeren. De Week van de Mediawijsheid vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 24 november 2017. In de aanloop naar de campagne wordt er via deze website meer tips, campagnemateriaal en informatie beschikbaar gesteld.

#WvdM17 – Generatie Media: samen mediawijs

De huidige generatie kinderen en jongeren groeit op in een wereld vol media. Een wereld waarin je slechts een smartphone nodig hebt om dagelijks op ontdekkingsreis te gaan. Waarin je eenvoudiger met elkaar in contact kan komen dan ooit tevoren. Maar behalve deze eindeloze mogelijkheden, zijn er ook risico’s. Van cyberpesten en wraakporno tot nepnieuws en radicalisering. De manier waarop we ons online gedragen, kan uiteindelijk grote maatschappelijke gevolgen hebben.

Hierover moeten we met elkaar in gesprek, maar dat is niet altijd even makkelijk. Omdat we elkaar niet begrijpen, een andere ‘taal’ spreken of de mediawijze skills missen om tot de kern door te kunnen dringen. Daarom is het thema van de Week van de Mediawijsheid 2017 Generatie Media: samen mediawijs. Van 17 tot en met 24 november roepen we docenten, professionals, ouders, kinderen en jongeren op om zowel thuis als in de klas samen in gesprek te gaan over ons online gedrag en mediawijze vaardigheden. Zodat we elkaars leefwerelden beter leren begrijpen en de volgende stap kunnen zetten richting een generatie die klaar is voor een mediawijze toekomst.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en twitter mee met #WvdM17

Deel dit bericht