Doe mee als professional

Tijdens de Week van de Mediawijsheid 2019 hebben meer dan 200 bibliotheken, scholen, zorginstellingen en buurthuizen zich ingezet door een activiteiten te organiseren. Hierdoor was het een mooie campagneweek voor jong & oud.

» Gebruik het thema om jouw aanbod onder de aandacht te brengen
» Laat zien dat je je sterk maakt voor mediawijsheid met het campagnemateriaal, waaronder banners en posters
» Bekijk welke events bij jou in de buurt plaatsvinden

Bibliotheken

Media spelen een grote rol in het leven van jong en oud. Denk maar aan hoeveel televisie, internet, smartphones en games in ons leven opduiken. Slim aanstaan verrijkt dan ook je leven, maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De bibliotheek kan burgers ondersteunen wanneer zij aanlopen tegen vragen of problemen in hun mediagebruik.

Organiseer een activiteit

Organiseer tijdens de Week van de Mediawijsheid een activiteit in jouw bibliotheek en meld deze aan op de kaart.

Activiteit aanmelden

https://www.weekvandemediawijsheid.nl/bibliotheken-2/

Laat je inspireren

Ben je op zoek naar inspiratie voor een mediawijze activiteit? Bekijk de bibliothekenpagina voor tips om een activiteit te organiseren.

Bekijk de tips

https://www.mediawijsheid.nl/mediadiamant/

MediaDiamant

De MediaDiamant helpt ouders met mediaopvoeding. Deze gespreksstarter is ontwikkeld om te ondersteunen in de voorlichting.

Bekijk de MediaDiamant

Zorg & welzijn

Steeds meer senioren en mensen met een (verstandelijke) beperking zijn online. Toch ervaren veel van hen problemen met bijvoorbeeld het doen van online bankzaken en contact met de overheid. (Online) media bieden juist voor deze mensen veel kansen. Denk aan het tegengaan van eenzaamheid en het vergroten van zelfstandigheid.

Organiseer een activiteit

Organiseer tijdens de Week van de Mediawijsheid een mediawijze activiteit voor cliënten of collega's. Gebruik het campagnemateriaal om aandacht te vragen voor de activiteit of de campagne.

Activiteit aanmelden

Mediawijsheid in de zorg

Meer aandacht besteden aan mediawijsheid? Of wil je aan de slag met je eigen digitale vaardigheden?

Bekijk de zorg & welzijnpagina voor tips.

Bekijk de tips

Special Media Awards

Tijdens de #WvdM organiseert Amerpoort de landelijke Special Media Awards. Een prijsuitreiking voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken.

Meer informatie

Onderwijs

Leerlingen besteden veel tijd aan appen, scrollen en liken. Media bieden veel nieuwe mogelijkheden. Maar te veel mediagebruik kan een negatief effect hebben op de gezondheid of de schoolprestaties. Veel scholen zien het als hun opdracht om leerlingen mediawijs te maken. De Week van de Mediawijsheid is daarom het uitgelezen moment om extra aandacht te besteden aan het mediagebruik van leerlingen.

Organiseer een activiteit

Organiseer een mediawijze activiteit voor jouw leerlingen of collega's. Bezoek een van de activiteiten of neem contact op met de lokale bibliotheek.

Activiteit aanmelden

Mediawijsheid in de klas

Ga tijdens de Week van de Mediawijsheid in de klas aan de slag met mediawijsheid of verrijk je lessen met media. Laat je inspireren door de tips op de onderwijspagina.

Bekijk de tips

Speel MediaMasters

MediaMasters is een serious game over de kansen en gevaren van media, speciaal voor groep 7 en 8. Leerlingen strijden tijdens de #WvdM om de titel 'Meest mediawijze klas van Nederland'.

Ga naar de website

Opvoeden

Zit mijn kind niet te lang op de tablet? Zijn de filmpjes en games die mijn zoon speelt wel geschikt? En leidt de smartphone mijn dochter niet te veel af tijdens het huiswerkmaken? Ouders hebben veel vragen over het mediagebruik van hun kinderen. Beroepskrachten, zoals pedagogisch medewerkers, kunnen ouders helpen bij het vinden van antwoorden en het mediawijs maken van hun kind.

Organiseer een activiteit

Organiseer een mediawijze activiteit voor ouders en/of collega's. Meld je activiteit aan op de kaart en laat zien dat je de campagne ondersteunt.

Activiteit aanmelden

https://www.weekvandemediawijsheid.nl/opvoeden/

Tips

Meer aandacht besteden aan mediawijsheid? Of wil je ouders helpen met de mediaopvoeding van hun kind?

Bekijk de pagina over opvoeden voor tips.

Bekijk de tips

https://www.mediawijsheid.nl/mediadiamant/

MediaDiamant

De MediaDiamant helpt ouders met mediaopvoeding.

Netwerk Mediawijsheid heeft deze gespreksstarter ontwikkeld om je te ondersteunen in de voorlichting van ouders.

Bekijk de MediaDiamant