Als bibliotheek meedoen aan de Week van de Mediawijsheid

Lees hieronder meer over de afgelopen campagne en noteer de volgende Week van de Mediawijsheid vast in de agenda: 17 t/m 24 november 2017.

Inspiratie: organiseer een activiteit


De Bibliotheek met Geheim Agent A.A.P. in de Donald Duck

In het kader van de Week van de Mediawijsheid is een Donald Duck special ontwikkeld over digiwijsheid. De Bibliotheek staat hier met het product Geheim Agent A.A.P. in met een paginagrote advertentie.

Bestel de Digiwijsheid Donald Duck op de website van Prima Onderwijs.


MediaMasters in de bibliotheek

Ook dit jaar staat er van 17 tot en met 24 november een spannende editie van de MediaMasters Game voor kinderen uit groep 7 en 8 op het programma. Uiteraard is de bibliotheek ook dit jaar weer goed in het mediawijsheidspel vertegenwoordigd met een klassikale MediaMissie en een speciale bibliotheekopdracht ontwikkeld door de Koninklijke Bibliotheek i.s.m. de Bibliotheek op school. Zodra hier meer over bekend is, volgt er een update op mediamasters.nl/bibliotheken.

Help mee promoten!
Vanaf 1 juni is de inschrijving voor MediaMasters geopend. Inschrijven met de klas kan voor de Game én de Club. Ga voor informatie en aanmelden naar www.mediamasters.nl.

Helpen jullie mee om de scholen in jullie regio’s te activeren? Promotiemateriaal waaronder posters en flyers zijn fysiek te bestellen én digitaal te downloaden via weekvandemediawijsheid.nl/campagnemateriaal

Welke scholen in de regio doen mee?
Bibliotheken kunnen MediaMasters / de biebopdracht in de Game ook aangrijpen om andere dienstverlening van de bibliotheek gericht op informatievaardigheden en mediawijsheid onder de aandacht te brengen. De lijst met deelnemende scholen wordt vanaf september tweewekelijks geüpdate en is dan te downloaden op mediamasters.nl/bibliotheken.