Professionals

Lees hieronder meer over de afgelopen campagne en noteer de volgende Week van de Mediawijsheid vast in de agenda: 17 t/m 24 november 2017.


Hoe doe ik mee?

Organiseer tijdens de Week van de Mediawijsheid een activiteit, bijvoorbeeld een ouderavond, debat of mediaworkshop. Dit kun je op eigen initiatief ondernemen, maar je kunt samenwerken met mediacoaches en/of bibliotheken.

Activiteiten

Ook voor professionals werden tijdens de Week van de Mediawijsheid 2016 volop activiteiten georganiseerd.

Bekijk ze op de kaart

Week van de Mediawijsheid in de bieb

Als bibliotheek meedoen aan de Week van de Mediawijsheid? Bekijk eens het inspiratiedocument, download of bestel de campagneposter en haak aan bij de MediaMasters Game.

Laat je inspireren

Campagnemateriaal

Informeer ouders en opvoeders over de Week van de Mediawijsheid en download campagnemateriaal, zoals teksten (inclusief voorbeeld tweets), logo’s en posters.

Download campagnemateriaal

In gesprek met (pre-)pubers

Inspiratie nodig om met (pre-)pubers in gesprek te gaan over media, of om ouders hiermee te helpen? Het inspiratieboekje ‘Onbeperkt Internet’ staat vol tips en ervaringen van andere ouders en laat ook pubers aan het woord. Het boekje is ontwikkeld door de Family Factory en via uitgeverij De Jeugdzaak te bestellen.

Een andere optie is het organiseren van een ouderavond. Daarvoor is nu een gratis format beschikbaar. Er zijn twee versies voor ouders van pubers: een format voor een avond met ouders en hun kinderen en eentje voor alleen ouders. Het format is te bestellen via de webshop van de Family Factory.

Start het gesprek

Pers

Voor persvragen kunt u contact opnemen met Jurre Plantinga namens Mediawijzer.net.

E-mailadres: jurre@issuemakers.nl
Telefoonnummer: 020-6560 226

Voor de laatste persberichten en persinformatie zie het Mediawijzer.net Persdomein.