Professionals

Van 16 tot en met 23 november vindt de Week van de Mediawijsheid 2018 plaats. Het thema luidt: ‘Heb jij het onder de duim?’.

In de loop naar de campagne wordt deze website aangevuld met informatie en materiaal over de campagne.

Hoe doe ik mee?

Organiseer tijdens de Week van de Mediawijsheid een activiteit, bijvoorbeeld een ouderavond, debat of mediaworkshop. Dit kun je op eigen initiatief ondernemen, maar je kunt samenwerken met mediacoaches en/of bibliotheken.

Activiteiten

Organiseert jouw organisatie een activiteit tijdens de Week van de Mediawijsheid? Meld deze aan en zet hem op de kaart.

Activiteit aanmelden

Campagnemateriaal – Toolkit

Informeer ouders en opvoeders over de Week van de Mediawijsheid en download campagnemateriaal, zoals teksten, logo’s en posters.

Ga naar toolkit

Week van de Mediawijsheid in de bieb

Als bibliotheek meedoen aan de Week van de Mediawijsheid? Bekijk eens het inspiratiedocument, de toolkit en haak aan bij de MediaMasters Game.

Laat je inspireren

MediaMasters Game voor groep 7/8

Hoe mediawijs is uw klas? Tijdens de #WvdM17 doen duizenden klassen mee aan de MediaMasters Game. Spelenderwijs maken leerlingen kennis met de kansen en de gevaren van media. De MediaMasters Game is een onderdeel van MediaMasters, het grootste mediawijsheidproject voor leerlingen uit groep 7 en 8. Naast de Game bestaat MediaMasters ook uit de Club.

Ga naar de website

Mediawijsheid Debat voor vo

Tijdens de #WvdM17 organiseerden Mediawijzer.net, Beeld en Geluid, VodafoneZiggo en het Nederlands Debat Instituut het Mediawijsheid Debat. Ga met uw leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs in debat over mediawijsheid thema’s of kijk met de klas online naar het Mediawijsheid Debat in Beeld en Geluid.

Meer informatie

Mediawijsheid in het mbo: laat van je horen

Waarom is aandacht voor mediawijsheid ook in het mbo zo belangrijk, voor zowel student als docent? Help mee het hele mbo mediawijs te worden en laat van je horen op mbomediawijs.nl. In deze video van het Practoraat Mediawijsheid leggen mbo-docenten uit Amsterdam en Practor Paulo Moekotte het uit.

Bekijk de video

Pers

Voor persvragen kunt u contact opnemen met Jurre Plantinga namens Mediawijzer.net.

E-mailadres: pers@mediawijzer.net
Telefoonnummer: 020-6560 226

Kijk voor de laatste persberichten en persinformatie van Mediawijzer.net op mediawijzer.net/pers.