Start met mediagebruik

Slim aanstaan verrijkt je leven. Online leer je bijvoorbeeld over nieuwe dingen of vind je je nieuwe droombaan. Je kunt videobellen met de huisarts, je grote liefde of kleinkinderen. Je blijft in contact, door het delen van foto’s of bijvoorbeeld het plannen van je reis.

Toch is het starten met mediagebruik niet altijd gemakkelijk. Met deze tips helpen we je graag op weg. Zodat iedereen de keuze heeft om ‘aan’ te staan en de kansen van media kan gebruiken.

Welkom Online

Het Nationaal Ouderenfonds, VodafoneZiggo en Samsung

Wil jij wegwijs worden op het internet? Volg de les ‘Je sociale leven’ over hoe je online contact kunt maken met anderen, bijvoorbeeld via WhatsApp, e-mail en sociale media. Ook leer je hoe je dit veilig doet.

Meer informatie

Cursussen en workshops

SeniorWeb

Hulp nodig bij online bankieren, sociale media of gebruik van computer, tablet of smartphone? SeniorWeb geeft samen met vrijwilligers cursussen en workshops. Bel 030 276 99 65 voor vragen of hulp bij het vinden van de leslocatie bij jou in de buurt.

Bekijk de leslocaties

Cursussen in de bibliotheek

Koninklijke Bibliotheek

De lokale bibliotheek biedt regelmatig diverse cursussen aan om je te ondersteunen in jouw mediagebruik en antwoord te geven op je vragen. Bekijk het aanbod van de Klik en Tik en Digisterker cursussen bij jou in de bibliotheek.

Bekijk het aanbod

Werken met de E-overheid

Stichting Digisterker

Een verhuizing doorgeven aan de gemeente, de huurtoeslag aanvragen of de belastingaangifte doen. Dit doe je online. In deze cursus leer je omgaan met jouw DigiD, MijnOverheid en de online Berichtenbox.

Bekijk het aanbod

Klik en Tik

Oefenen.nl

Leer in stapjes de digitale basisvaardigheden, zoals een computer of tablet aan- en uitzetten, omgaan met de muis, klikken, slepen, scrollen. Daarna ga je het internet op. Om websites te zoeken, iets te kopen, een reisje te boeken of foto’s te uploaden.

Bekijk de leslocaties

Hulp per telefoon

SeniorWeb

Af en toe hulp nodig op de momenten dat jij dat wil?
Met een lidmaatschap bij SeniorWeb kun je computerhulp krijgen per telefoon, via internet of aan huis. De vrijwilligers helpen je dan zo snel mogelijk om je probleem of vraag op te lossen.

Meer informatie

Uitleg aan huis

SeniorWeb

Wil je graag thuis uitleg over het gebruik van je computer, tablet of smartphone? Maak gebruik van de ledendienst ‘Leren aan Huis’. Een SeniorWeb vrijwilliger komt bij je thuis uitleg op maat geven. Meestal zijn er 3 à 4 afspraken nodig.

Meer informatie

Wijs met media

SeniorWeb & Beeld en Geluid

Dit programma helpt je de soms complexe wereld van media beter te begrijpen. Tijdens het Grijs en Wijs Mediafestival kun je een korte versie van het programma volgen en op woensdag 13 november kun je het individueel bijwonen.

Meer informatie

ONLINE DE WEG VINDEN

Digitaal Hulpplein

Een reis boeken, een aanbieding vinden of contact houden met familie in het buitenland. Internet maakt het allemaal een stuk makkelijker, maar soms ook lastiger.
Doe de Digizelftest en word wegwijs op internet.

Start de test

Dossier: Grijs en mediawijs

Mediawijsheid.nl

Betrouwbare informatie vinden op internet? Of documenten opslaan in de cloud? Waar begin je als je op latere leeftijd aan de slag wilt met media? Ga aan de slag met de tips.

Lees het dossier