Verbeter je media skills

Hoe helpen apps, chats en digitale tools ons in het leven? Als je kiest om ‘aan’ te staan, benut de kansen van media dan volop. Mediagebruik kan je leven verrijken en makkelijker maken. Ook biedt het nieuwe mogelijkheden. Voor veel jongeren is werken als influencer of YouTuber dan ook een droombaan.

Deze tips helpen je om je vaardigheden te vergroten en de kansen van media volop te benutten.

Filter op: ouderen

Alle tips Jongeren Ouders Volwassenen

Veilig shoppen

ACM ConsuWijzer

Iets kopen via een webshop of sociale media? Doe de Online Shop Check en ontdek waar je op moet letten. Is er toch iets fout gegaan met je online aankoop? Je krijgt ook tips en voorbeeldbrieven hoe je bijvoorbeeld je geld terug kunt krijgen.

Meer informatie

Vlogcursus

Omroep MAX

Een vlog is een dagboek op internet, waarbij het grootste deel bestaat uit videobeelden. In deze vlogcursus leer je de basis van het vloggen. Je kunt de cursus stap voor stap volgen, of alleen de stappen doen waar je nieuwsgierig naar bent.

Meer informatie

Dossier: Online omgangsvormen

Mediawijsheid.nl

Sociale media zijn heel leuk. Maar hoe ga je online met elkaar om? Online omgangsvormen noemen we ook wel netiquette. Het zijn ongeschreven regels over hoe je je moet gedragen op internet.

Lees het dossier

Dossier: Nepnieuws

Mediawijsheid.nl

Door de vluchtigheid van sociale media is het niet altijd gemakkelijk om kritisch te kijken naar informatie. Hoe herken je nepnieuws?

Lees het dossier