Webinars voor ouders

De afgelopen tijd waren we meer aangewezen op online contact. Nu we steeds meer live kunnen doen, is het goed om de balans weer te herstellen. Maar hoe doe je dat? Hoe staat het ervoor met het mediagebruik van kinderen en jongeren? En hoe ga je met elkaar in gesprek over het gedrag online.


Worstel je ook met bovenstaande vragen en heb je kinderen op de basisschool of in het voortgezet onderwijs? Meld je dan aan voor de webinars op dinsdag 9 november of donderdag 11 november.

De webinars worden mogelijk gemaakt door: KB, de Nationale Bibliotheek, Cubiss, Bureau Jeugd en Media, Mediasmarties en Netwerk Mediawijsheid.

Webinar: Samen sociaal online

Op dinsdag 9 november 2021 van 20.00 uur tot 21.00 uur neemt Denise Bontje van Mediasmarties.nl ouders mee in het mediagebruik van kinderen tot 12 jaar. In hoeverre is er sprake van balans? Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Waar leg je de grens voor online of offline contact en hoe praat je met je kind over media? Welke media kun je daarvoor gebruiken?

Aanmelden

Webinar: Jongeren, internet en opvoeden #hoedan?

Op donderdag 11 november 2021 van 20.00 uur tot 21.00 uur neemt Jacqueline Kleijer, mediapedagoog bij Bureau Jeugd en Media ouders in vogelvlucht mee in de uitdaging waar je als opvoeder voor staat in dit online tijdperk. ‘Wat doen jongeren online? Én wat doet dat met hen?’ Ouders krijgen praktische inzichten en opvoedingstips die zij meteen in de praktijk kunnen toepassen over schermtijd, gamen, online seksualiteit, cyberpesten. En hoe houd je alles in balans?

Aanmelden