Media, kunst en cultuur

Aan de slag met mediawijsheid in media, kunst en cultuur

Op deze pagina vindt je inspiratie, tips en laagdrempelige activiteiten om hiermee aan de slag te gaan in jouw werkgebied.


Werk samen met interessante partners

Buurtwerk

De online wereld speelt een steeds grotere rol in ons leven en in de maatschappij. Met de hulp van buurtwerkers maken we de online wereld een fijnere en vertrouwde omgeving voor iedereen. 

Buurtwerk

Netwerk Mediawijsheid

Het netwerk van Netwerk Mediawijsheid bestaat uit meer dan 1100 partners die zich inzetten voor een mediawijs Nederland. Bekijk welke netwerkpartners actief zijn binnen jouw regio. 

Bekijk de interactieve kaart

Image

Zet je activiteit op de kaart

De Week van de Mediawijsheid is voorbij! Wil je na de Week van de Mediawijsheid activiteiten aanmelden, dan kan het nog!

Doe jij volgend jaar (opnieuw) mee met de Week van de Mediawijsheid? Noteer dan alvast 8 t/m 15 november in je agenda!


Activiteit aanmelden

Laat je inspireren

https://mediajungle.eu/

Campagne Impact Frame

Binnen het kader van deze campagne wordt een (online) kunstexpositie georganiseerd waar deelnemers de opdracht krijgen om (online) illustraties, tekeningen, en andere kunstvormen te creëren die thema's verkennen zoals het gebruik van sociale media in de hedendaagse samenleving en hoe jongeren deze ervaren.

Lees hier meer over

Ingrijpen bij Online discriminatie

Hoe kun je ingrijpen bij discriminatie op sociale media?

Dit artikel van Movisie laat zien waarom ingrijpen bij discriminatie zin heeft en lees je negen tips hoe je dit kunt doen. De kennis is gebaseerd op ervaringen opgedaan bij het project #DatMeenJeNiet evenals verschillende onderzoeken.

Lees het artikel

https://mediajungle.eu/

Like, cancel & play

Like, Cancel en Play is speciaal uitgebracht voor de Week van de Mediawijsheid. Het is een simpele tool om in gesprek te gaan met je doelgroep over sociaal gedrag in de online leefwereld. 

Like, cancel en play