Media, kunst en cultuur

Aan de slag met mediawijsheid in media, kunst en cultuur

Op deze pagina vindt je inspiratie, tips en laagdrempelige activiteiten om hiermee aan de slag te gaan in jouw werkgebied tijdens de Week van de Mediawijsheid (10 t/m 17 november 2023).


Werk samen met interessante partners

Buurtwerk

De online wereld speelt een steeds grotere rol in ons leven en in de maatschappij. Met de hulp van buurtwerkers maken we de online wereld een fijnere en vertrouwde omgeving voor iedereen. 

Buurtwerk

Netwerk Mediawijsheid

Het netwerk van Netwerk Mediawijsheid bestaat uit meer dan 1100 partners die zich inzetten voor een mediawijs Nederland. Bekijk welke netwerkpartners actief zijn binnen jouw regio. 

Bekijk de interactieve kaart


Image

Zet je activiteit op de kaart

Doe mee aan de campagne door een activiteit of online event te organiseren, bijvoorbeeld in de bibliotheek, de kinderopvang of op school. Meld je activiteit aan op de website.

Activiteit aanmeldenLaat je inspireren

Meld je activiteit aan

Doe mee aan de campagne door een activiteit of online event te organiseren, bijvoorbeeld in de bibliotheek, de kinderopvang of op school. Meld je activiteit aan op de website.

Activiteit aanmelden

https://mediajungle.eu/

Jubileumeditie Special Media Awards zoekt mediamakers

Dit jaar is de jubileumeditie van de Special Media Awards. Een event met prijsuitreiking voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken, want iedereen heeft recht op een leuk online leven.

Meer informatie

https://mediajungle.eu/

Toolkit

Haak ook aan op deze campagne en maak gebruik van de toolkit met kant en klare teksten, afbeeldingen en andere uitingen die door iedereen gebruikt kunnen worden.

Toolkit

Jongerenwerker Bianca: 'Ook online moet je aanwezig zijn'

Jongeren zijn meer online dan ooit. Ze brengen een groot deel van hun tijd door op sociale media. Dit brengt voor het jongerenwerk extra uitdagingen met zich mee. 'Het is niet meer voldoende om alleen offline aanwezig te zijn', vertelt Bianca Boender, jongerenwerker en oprichter van de website You!nG, in een artikel op NJi.nl.

Lees het artikel

Ingrijpen bij Online discriminatie

Hoe kun je ingrijpen bij discriminatie op sociale media?

Dit artikel van Movisie laat zien waarom ingrijpen bij discriminatie zin heeft en lees je negen tips hoe je dit kunt doen. De kennis is gebaseerd op ervaringen opgedaan bij het project #DatMeenJeNiet evenals verschillende onderzoeken.

Lees het artikel

https://mediajungle.eu/

Like, cancel & play

Like, Cancel en Play is speciaal uitgebracht voor de Week van de Mediawijsheid. Het is een simpele tool om in gesprek te gaan met je doelgroep over sociaal gedrag in de online leefwereld. 

Like, cancel en play