Zorg & welzijn

Aan de slag met mediawijsheid in de zorg

Van 5 tot en met 12 november 2021 is het de Week van de Mediawijsheid. Dit jaar staat de campagne in het teken van Samen Sociaal Online. Kom in actie voor een mediawijze samenleving en organiseer tijdens de Week van de Mediawijsheid een activiteit voor kinderen, jongeren, ouders, volwassenen of senioren.

Laat je inspireren door onderstaande ideeën, bekijk wat er wordt georganiseerd of bedenk zelf een mediawijze activiteit.

Uitgelicht

Special Media Awards 2021

Op vrijdag 5 november worden voor de derde keer de landelijke Special Media Awards uitgereikt.

Aanmelden kan vanaf 1 september t/m 1 oktober op de website van Special Media Awards.

Meer informatie

Gebruik de toolkit

Hang de poster op of verspreid de boodschap via sociale media of in de nieuwsbrief.

In de toolkit vind je posters, beeld voor sociale media, teksten en ander materiaal die je vrij kunt gebruiken.

Ga naar de toolkit

Zet je activiteit op de kaart

Organiseert jouw organisatie een activiteit? Plaats het op het activiteitenoverzicht en laat zien dat jouw organisatie meedoet.

Is jouw activiteit besloten? Geef dat dan aan in de titel van jouw activiteit.

Activiteit aanmelden


Image

Word zelf mediawijzer


Laat je inspireren


http://www.digimant.nl/

Speel de Mediajungle

De Mediajungle is een bordspel met een mobiele app voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB). De Mediajungle start het gesprek over mediagebruik, waardoor cliënt en begeleider spelenderwijs van elkaar leren. Het spel kan worden ingezet in het (speciaal) onderwijs en op zorggroepen.

Meer informatie

Het Mediagesprek

De website is voor ouders en opvoeders die hun kinderen willen helpen in de online wereld. Je vindt hier informatie en handige tips om samen met je kind in gesprek te gaan over leuk en veilig mediagebruik.

Ga naar de website

https://mediajungle.eu/

Nieuw: Mediajungle kletskaarten

Met de Mediajungle praatkaarten ga je samen met je cliënt, (klein)kind of leerling in gesprek over mediagebruik. Aan de hand van 100 prikkelende vragen ontdek je wat de ander online meemaakt. Hoe denkt hij of zij over online vriendschap en veiligheid bijvoorbeeld en welke apps en games zijn favoriet?

Ga naar de website

https://slimmetmedia.nl/zorg/visiespel-zorgvariant/

Slim met Media in de zorg

Met het visiespel Slim met Media in de zorg ga je samen met je collega’s van jouw zorglocatie op een leuke en interactieve manier met elkaar in gesprek over herkenbare situaties omtrent sociale media.

Meer informatie

Mediawijzer.net

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en op zoek naar tips om mediawijsheid een plek te geven in jouw organisatie? Bezoek ook de pagina van het actieprogramma 'Leuk online leven' op Mediawijzer.net voor meer tips, onderzoek en inspiratie.

Ga naar de website