Zorg & welzijn

Aan de slag met mediawijsheid in de zorg

De Week van de Mediawijsheid is voorbij. Het stond dit jaar weer in het teken van online (pro)sociaal gedrag. Ontdek het uitgebreide aanbod van mediawijze onderwerpen dat tijdens de Week van de Mediawijsheid werd aangeboden. Wil je nog steeds aan de slag met dit aanbod? Dat kan!


Image

Word zelf mediawijzerWerk samen met interessante partners

Mediacoach

Werk in jouw zorginstelling samen met een mediacoach. Een mediacoach bedenkt en organiseert activiteiten om de mediawijsheid van onder andere jongeren en volwassenen te verbeteren.

Zoek een mediacoach

Bibliotheken

Bibliotheken spelen een belangrijkere rol bij het mediawijzer maken van burgers. Veel bibliotheken hebben een gepast mediawijs, zoals workshops en cursussen. Bekijk wat er bij jouw lokale bibliotheek is.

Zoek een bibliotheek

Netwerk Mediawijsheid

Het netwerk van Netwerk Mediawijsheid bestaat uit meer dan 1100 partners die zich inzetten voor een mediawijs Nederland. Bekijk welke netwerkpartners actief zijn binnen jouw regio. 

Bekijk de interactieve kaart

Laat je inspireren


http://www.digimant.nl/

Jubileumeditie Special Media Awards zoekt mediamakers

Dit jaar is de jubileumeditie van de Special Media Awards. Een event met prijsuitreiking voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken, want iedereen heeft recht op een leuk online leven.

Meer informatie

http://www.digimant.nl/

Speel de Mediajungle

De Mediajungle is een bordspel met een mobiele app voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB). Het spel kan worden ingezet in het (speciaal) onderwijs en op zorggroepen.

Meer informatie

Leukeronline.nl

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en op zoek naar tips om mediawijsheid een plek te geven in jouw organisatie? Check snel de website voor zorgprofessionals.

Ga naar de website

https://mediajungle.eu/

Mediajungle kletskaarten

Met de Mediajungle praatkaarten ga je samen met je cliënt, (klein)kind of leerling in gesprek over mediagebruik. Hoe denkt hij of zij over online vriendschap en veiligheid?

Ga naar de website

Hoe werkt een mobiel?

De website legt veel alledaagse onderwerpen op een eenvoudige manier uit. Zoals zoeken, apps installeren, openen en sluiten, klikken, typen en slepen.

Ga naar de website

Het Mediagesprek

Op Mediagesprek.nl vind je informatie en handige tips om samen met het kind in gesprek te gaan over leuk en veilig mediagebruik.

Ga naar de website

http://www.digimant.nl/

#hoedanwel?

#hoedanwel is een vervolginitiatief van Edux, om jou als professional in de kinderopvang te inspireren en handvatten te bieden voor het stimuleren van mediawijs en online (pro)sociaal gedrag. De onderbouwde REGIE uitgangspunten kunnen je daarbij helpen! 

Ga naar de website

https://slimmetmedia.nl/zorg/visiespel-zorgvariant/

Slim met Media in de zorg

Met het visiespel Slim met Media in de zorg ga je samen met je collega’s van jouw zorglocatie op een leuke en interactieve manier met elkaar in gesprek over herkenbare situaties omtrent sociale media.

Meer informatie