Bibliotheken

Aan de slag met mediawijsheid in de bibliotheek

Tijdens de Week van de Mediawijsheid werden er door bibliotheek activiteiten georganiseerd voor kinderen, jongeren, ouders, volwassenen of ouderen. Laat je inspireren door onderstaande activiteiten.

Laat je inspireren

Ontdek het uitgebreide aanbod van mediawijze onderwerpen dat tijdens de Week van de Mediawijsheid werd aangeboden. Wil je nog steeds aan de slag met dit aanbod? Dat kan!

Image

Zet jouw activiteit op de kaart

De Week van de Mediawijsheid is voorbij! Wil je na de Week van de Mediawijsheid activiteiten aanmelden, dan kan het nog!

Doe jij volgend jaar (opnieuw) mee met de Week van de Mediawijsheid? Noteer dan alvast 8 t/m 15 november in je agenda!


Activiteit aanmelden

Organiseer een activiteit in 8 stappen


 • Bedenk een (online) activiteit

  Bedenk een (online activiteit) om mediawijsheid bij jong of oud te vergroten.

 • Prik een datum

  Kies een geschikte datum tijdens de Week van de Mediawijsheid.

 • Bepaal de locatie

  Bepaal de locatie van jouw activiteit. Wil je de activiteit in je bibliotheek organiseren, op een bijzondere locatie of organiseer je een online event?

 • Meld de activiteit aan

  Meld de activiteit aan op de website. Bezoekers van de website kunnen zien dat jullie deelnemen aan de campagne en Netwerk Mediawijsheid kan je ondersteunen in de communicatie.

 • Promoot jouw activiteit

  Kondig jouw (online) activiteit aan. Download en print de campagnematerialen ter promotie van jouw activiteit. Gebruik ook je website, sociale media, nieuwsbrieven en huis-aan-huisbladen om jouw activiteit onder de aandacht te brengen.

 • Start de organisatie

  Start met de organisatie van jouw activiteit.

 • Zorg voor persaandacht

  Stuur een persbericht uit met een uitnodiging naar lokale, regionale of landelijke pers.

 • Vier en deel je succes

  Deel tijdens en na afloop het succes van de activiteit in de nieuwsbrief, op de website of via sociale media. Gebruik hierbij de hashtag #WvdM.

Lees de praktische tips voor een online activiteit

Door het organiseren van een online of hybride (zowel fysiek als online) activiteit kun je jouw aanbod en kennis delen met een grotere groep deelnemers.

We hebben handige tips en nuttige tools voor je op een rijtje gezet.

Ga aan de slag

Hulp nodig of vragen?

Netwerk Mediawijsheid biedt graag maatwerk. Samen kijken we naar jouw vraagstuk en met meer dan 1100 netwerkpartners kunnen we je bijna altijd op weg helpen.

mail naar: info@mediawijzer.net.


Image

Word zelf mediawijzer

Meer aandacht besteden aan het thema mediawijsheid of mediaopvoeding in jouw bibliotheek? Grijp de Week van de Mediawijsheid aan om het thema binnen de organisatie op de kaart te zetten.


Bekijk de tips