De jubileumeditie van Special Media Awards zoekt mediamakers!

Dit jaar is de jubileumeditie van de Special Media Awards. Er werken weer meer dan 20 organisaties uit zorg en welzijn en (online) media mee aan dit unieke, feestelijke evenement, zoals koepelorganisatie Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en het
netwerk Mediawijsheid. Amerpoort wil met dit evenement bijdragen aan een leuk online
leven voor mensen met een verstandelijke beperking.

In aanloop naar de Week van de Mediawijsheid 2023 organiseert Amerpoort op 8 november de landelijke en feestelijke Special Media Awards bij Beeld & Geluid in Hilversum. Een event met prijsuitreiking voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken, want iedereen heeft recht op een leuk online leven. De hele maand september kunnen mediamakers weer hun media inzenden waarna een vakjury hierover jureert.

De visie van het evenement

Het evenement ‘Special Media Awards’ draagt bij aan een mediawijze, inclusieve digitale samenleving waarin mensen met een verstandelijke beperking actief betrokken zijn. Met dit evenement laten we zien dat media maken plezier geeft, dat met de juiste inhoud er veel mogelijkheden zijn. We stimuleren de deelnemers actief deel te nemen aan de digitale wereld. En om mediawijzer te worden, zodat zij veilig gebruik kunnen maken van sociale media.

Tijdens het event brengen we deelnemers samen laten we ze kennismaken met elkaar. Daarnaast bieden we met onze website, handvatten aan de deelnemers, zorgprofessionals en familie. Zodat zij samen een goede balans vinden tussen online veiligheid en vrijheid.

Mediamakers

Zelf media maken is vanzelfsprekend geworden. Een vlog op YouTube, een foto op Instagram, je eigen radioprogramma of podcast. Ook mensen met een verstandelijke

beperking zijn actieve mediamakers en hebben leuke accounts op sociale media. Met de Special Media Awards nodigen wij ze uit om hun creaties te laten zien aan een breder publiek.

De aftermovie van Special Media Awards 2022
Hier de video van alle winnaars uit 2022

Aanmelden

Mediamakers met een verstandelijke beperking kunnen hun creaties aanmelden tussen 1 september en 1 oktober op de website. De uitreiking is op 8 november bij Beeld & Geluid in Hilversum. Het evenement is live te volgen op het YouTubekanaal van de Special Media Awards.

Een vakjury beoordeelt alle inzendingen.

De vakjury bestaat dit jaar uit vertrouwde gezichten als Sander Pat en Team Plagiaat. Ook de nieuwe vakjuryleden Tjarda Struik, Renée Postma, Rob Geus, Kay van der Voort en Jan Muller kijken uit naar alle inzendingen.

Tjarda Struik, influencer en nieuwe bijna-blinde burgemeester: “Authenticiteit, enthousiasme en een vleugje humor zijn de ingrediënten die ik koester bij het ontdekken en beoordelen van social media. In een wereld waar we steeds sneller afhaken, is het belangrijk dat content ‘to the point’ en snappy is. Maar laten we niet vergeten om te lachen en plezier te hebben terwijl we scrollen!”

Deel dit bericht