#Hoedanwel?

#Hoedanwel?

Edux sluit met Digitalig aan bij de Week van de Mediawijsheid 2023, met als aanbod #hoedanwel. #hoedanwel is een vervolginitiatief van Edux om jou als professional in de kinderopvang en in het onderwijs te inspireren en handvatten te bieden voor het stimuleren van mediawijs en online (pro)sociaal gedrag. Veel professionals hebben de wens om dit gedrag te stimuleren, maar zijn op zoek naar manieren waarop ze dit effectief kunnen doen. De onderbouwde REGIE uitgangspunten van Edux kunnen je daarbij helpen. Zo zorgen we er samen voor dat alle kinderen REGIE kunnen nemen over hun eigen mediagebruik!

Bekijk de Padletpagina. Hierin worden praktische tips en tricks gegeven. Daarnaast kun je je eigen succeservaringen delen en zo anderen inspireren. Ook worden een reeks van 5 artikelen met tips voor een mediawijze klas meegeleverd om te lezen.

 

Benieuwd naar de 5 artikelen? Bekijk ze via de link hieronder:

Tip 1: Bied een rijke context

Tip 2: Geef expliciete instructie

Tip 3: Stel gesprekken centraal

Tip 4: Stimuleer impulscontrole

Tip 5: Het belang van evalueren en analyseren

 

Digitalig

Digitalig is het professionaliseringsprogramma van Edux over digitale geletterdheid, dat jou als professional uit de kinderopvang of het onderwijs ondersteunt in het stimuleren van bewust en kritisch digitaal gedrag bij kinderen.

 

#WvdM #iedereenmediawijs #mediawijsheid #hoedanwel?

Deel dit bericht