MediaMasters: de verhaaltrailer is live én speel de DemoMissie!

MediaMasters

13 september 2022 – Van 3 t/m 11 november strijden duizenden klassen met MediaMasters om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’, als onderdeel van de Week van de Mediawijsheid. Bekijk vanaf vandaag de verhaaltrailer van MediaMasters én maak kennis met de personages door het spelen van de DemoMissie. Daarnaast leren jullie alvast meer over het type vragen en doen jullie nuttige informatie op voor de landelijke wedstrijd. Gaan jullie er met de felbegeerde titel vandoor? 

Het verhaal: Search Masters – Wie blijft er uit handen van De Jager?

Vijf teams doen mee aan de wedstrijd ‘Search Masters’. Tijdens deze wedstrijd gaan ze op zoek naar een aantal verstopte sleutels. Het team dat als eerste de vijf sleutels vindt, heeft gewonnen. Maar er speelt nog iemand mee: De Jager… Zal het de teams lukken uit handen te blijven van deze mysterieuze figuur? Waar liggen die sleutels? En welk team gaat er winnen?! 

In de spannende filmafleveringen spelen dit jaar zowel horende personages als een dove acteur, Kjell Verkaik. Zij laten zien dat mediawijsheid voor iedereen toegankelijk is. Kjell vertelt in een interview hoe hij het acteren voor MediaMasters ervaren heeft en geeft aan waarom hij een brug wil slaan tussen de horende en dove wereld. Benieuwd naar het interview? Lees het op de website van Kentalis.

» Bekijk de verhaaltrailer

 

Wat is MediaMasters?

MediaMasters is een serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media en onderdeel van Week van de Mediawijsheid. Door het spelen van de game bouwen leerlingen uit groep 7 en/of 8 basiskennis op over mediawijsheid terwijl spelenderwijs ook taalvaardigheid en waar relevant basale rekenvaardigheden aan de orde komen. Hoe ga je mediawijs om met WhatsApp, privacy, cybercriminaliteit en nepnieuws? Leerlingen gaan in de klas én thuis mediawijze uitdagingen aan en bundelen hun krachten om MediaMissies te volbrengen. De landelijke wedstrijd bestaat in totaal uit vijf MediaMissies. Elke MediaMissie bevat een spannende filmaflevering, klassikale vragen en opdrachten op het digibord. 

Met MediaMasters zijn ook toffe mediawijze prijzen te winnen.

» Bekijk de promo van MediaMasters 

» https://mediamasters.nl/prijzen 

 

DemoMissie

Met de DemoMissie kunnen leerlingen en leraren MediaMasters eerst even uitproberen en kennismaken met het type vragen en de personages. 

» Speel de DemoMissie 

 

Speciaal onderwijs

MediaMasters is ook beschikbaar voor het speciaal (basis)onderwijs. Het speciaal onderwijs heeft een eigen competitie en maakt ook kans op mooie prijzen. De afleveringen zijn ondertiteld en worden tijdens de Week van de Mediawijsheid ondersteund met gebarentaal voor slechthorende en dove kinderen. MediaMasters is ook beschikbaar met audiodescriptie. Audiodescriptie maakt bewegende beelden begrijpelijk en toegankelijk voor blinde en slechtziende kinderen. 

» Meer informatie 

 

Inschrijven MediaMasters

Doen jullie ook mee? Schrijf je snel en gratis in! Wie weet gaan jullie er met de winst vandoor. Vergeet niet om je klas alvast aan te maken. 

» Inschrijven


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM.

Deel dit bericht