Nieuwe les voor WvdM: #HierNiet! – Niveau B

Leraren opgelet! Er staat een spannende nieuwe les voor jullie klaar. In samenwerking met Nieuwsbegrip heeft Netwerk Mediawijsheid een extra les ontwikkeld op niveau B, speciaal afgestemd op de Week van de Mediawijsheid 2023! De les sluit aan bij de Week van de Mediawijsheid 2023 (10 t/m 17 november).

>> Klik op deze link voor het lesmateriaal

#HierNiet

Dit jaar draait alles om #HierNiet. De campagne richt zich op het bevorderen van sociaal online gedrag en het stellen van grenzen bij kwetsend online gedrag. In een tijd waarin bijna iedereen, inclusief kinderen, actief is op sociale media, is dit onderwerp relevanter dan ooit.

In de Week van de Mediawijsheid kunnen groepen 7 en 8 deelnemen aan MediaMasters, een serious game die de kansen en gevaren van (digitale) media verkent. Deze extra les biedt jou de kans om met je klas in gesprek te gaan over dit belangrijke onderwerp.

Voor meer informatie over de Week van de Mediawijsheid kun je terecht op de onze campagnesite.

De strijd om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland!’

Van 9 tot en met 17 november zullen duizenden klassen strijden om de prestigieuze titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’!

Bereid jouw klas ook voor op een leerzame en spannende ervaring tijdens de Week van de Mediawijsheid, download de extra les en maak kans op deze hoogwaardige titel!

 

Voor meer informatie over MediaMasters en hoe je jouw klas kunt aanmelden, bezoek de MediaMasters website!

Deel dit bericht