Onderteken NU het #hierniet-initiatief en trek een grens! #WvdM

Haatspraak, scheldpartijen, ongepaste humor, desinformatie, cyberpesten … In de online wereld lijken er soms geen grenzen te bestaan. Niet voor niets vindt 70% van de Nederlanders dat we online beter met elkaar om moeten gaan. Het kan anders. En daarom is het tijd voor actie! De Week van de Mediawijsheid draait dit jaar om het stellen van online grenzen. Met het #hierniet-initiatief roept Netwerk Mediawijsheid organisaties op om zich hard te maken voor een socialere online wereld.

Door te ondertekenen, laat je zien dat jouw organisatie serieus streeft naar positieve verandering. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de online wereld een fijne plek blijft, voor iedereen.

Waarom #hierniet?

Online zijn we voortdurend met elkaar in contact. Met een scherm tussen ons in, is een kwetsende opmerking zo gemaakt. Moeten we het altijd met elkaar eens zijn? Zeker niet. Maar er zijn grenzen. Voor haatspraak, scheldpartijen, kwetsende opmerkingen, ongepaste ‘humor’ en grensoverschrijdend gedrag is geen plaats in een gezonde sociale omgeving. Dus ook niet online.

Door te ondertekenen geeft jouw organisatie aan zich hard te maken voor een socialere online wereld. En dat ook op jullie sociale media-kanalen geen ruimte is voor haatspraak, scheldpartijen, dreigementen, kleineren, spam en alle andere vormen van online kwetsend gedrag.

Waarom meedoen?

Het #hierniet-initiatief biedt de kans  om bij te dragen aan een socialere online omgeving. Door te onderschrijven, geeft jouw organisatie duidelijk aan dat je, net als vele anderen, dit thema serieus neemt en online kwetsend gedrag niet langer tolereert. Bovendien, hoe meer organisaties zich aansluiten, des te luider onze boodschap zal klinken tijdens de start van de Week van de Mediawijsheid! Deze gezamenlijke inspanning zal niet alleen leiden tot een grotere nationale aandacht voor dit onderwerp, maar ook voor jouw organisatie, activiteiten en lesmateriaal. Bovendien: het kost je niets!

Hoe kun jij bijdragen?

In de aanloop naar de Week van de Mediawijsheid (10 t/m 17 november) kun je op deze manieren het verschil maken:

Dus: doe mee en zeg #hierniet tegen online kwetsend gedrag.

Deel dit bericht