Special Media Awards zoekt mediamakers voor landelijke prijsuitreiking

12 september 2022 – Tijdens de Week van de Mediawijsheid 2022 organiseert Amerpoort op 10 november de feestelijke, landelijke Special Media Awards bij Beeld & Geluid in Hilversum. Een prijsuitreiking voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. De presentatie ligt dit jaar weer in handen van Irene Moors en Kevin van den Berg. Vanaf 9 september, hebben mediamakers een maand lang de tijd om hun mediawerk in te sturen.

Een vakjury van bekende Nederlanders uit de (online) mediawereld beoordeelt alle inzendingen. Nieuwe vakjuryleden dit jaar zijn Maarten Steendam (Talpa), Karim Amghar (WIJWIJS/NTR), Sanne en Erik Jan (Tik Tok team Plagiaat). Daarnaast zijn Sander Pat en Kirsten Jassies de vertrouwde gezichten van de vakjury. Maarten Steendam, onder andere bekend als presentator van Hart van Nederland, kijkt uit naar zijn eerste keer als vakjurylid: “Ik ben verguld met mijn rol als jurylid, want ik heb al veel moois gehoord over de Special Media Awards. Ik kan niet wachten om alle inzendingen te zien, en straks de blije gezichten van de winnaars!”

Steeds meer partners uit zorgsector en mediawereld

Amerpoort nam een aantal jaar geleden het initiatief voor de organisatie van dit evenement en wil hiermee op een positieve manier bijdragen aan een leuk online leven, samen met Netwerk Mediawijsheid. Dit jaar werken weer meer dan 20 organisaties uit de sectoren zorg en welzijn, (online) media en ook koepelorganisatie Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland mee aan de organisatie van dit unieke, feestelijke evenement.

Mediamakers

Zelf media maken is vanzelfsprekend geworden. Een vlog op YouTube, een foto op Instagram, je eigen radioprogramma of je game talenten op Twitch laten zien. Ook mensen met een verstandelijke beperking zijn actieve mediamakers en hebben leuke accounts op sociale media. Met de Special Media Awards worden zij opgeroepen om hun creaties te laten zien aan een breder publiek.

Team Plagiaat roept op: ‘Laat je creativiteit zien!’

Sanne en Erik, de nieuwe vakjuryleden van Team Plagiaat dragen de Special Media Awards een warm hart toe: “Wij waren direct enthousiast over de Special Media Awards! De mensen met een beperking die wij kennen, zijn ontzettend creatief en staan vaak positief in het leven. Dit is iets wat wij erg belangrijk vinden en leuk om te zien. Als content creators doen wij dit als Team Plagiaat natuurlijk ook. Vaak worden er op internet negatieve uitingen gedaan over mensen met een verstandelijke beperking en dit vinden wij onterecht. Wij, met onze zorg achtergrond en vele jonge volgers op TikTok, weten als geen ander, dat we juist ook aandacht aan de positieve kanten moeten geven. Daarom doen wij graag mee als vakjury bij deze speciale award uitreiking. Wij gaan kijken naar creativiteit en of iemand er veel plezier aan beleeft!”

Aanmelden

Mediamakers met een verstandelijke beperking kunnen hun creaties aanmelden tussen 9 september en 9 oktober op de website www.special-media-awards.nl. De Special Media Awards worden op 10 november uitgereikt. De uitreiking is ook te volgen via een livestream.

Visie evenement

Het evenement ‘Special Media Awards’ draagt bij aan een mediawijze, inclusieve digitale samenleving waarin mensen met een verstandelijke beperking actief betrokken zijn. Met dit evenement laat Amerpoort zien dat media maken plezier geeft, dat met de juiste inhoud er veel mogelijkheden zijn. Amerpoort stimuleert de deelnemers actief deel te nemen aan de digitale wereld. En om mediawijzer te worden, zodat zij veilig gebruik kunnen maken van sociale media. Tijdens het event komen deelnemers samen en maken kennis met elkaar. Daarnaast biedt Amerpoort, met informatie op de website, handvatten aan de deelnemers, zorgprofessionals en familie. Zodat zij samen een goede balans vinden tussen online veiligheid en vrijheid.

De Special Media Awards 2022 worden georganiseerd door Amerpoort in samenwerking met Netwerk Mediawijsheid, VGN, TikTok, Rick Brink Advies, NEP, MediaLab.co, ASVZ, Pluryn, ’s Heeren Loo,  Instituut voor Beeld & Geluid, Bijzonder Normale Podcast, Delfie Media, Story Bart, Pact2017, MediaChallenge, DYTG, VitamineEEF, FrionZorg, De Social media Juf, GORS, Hostnet, Innovatiestarters, KeiTV, Bureau Hanze, Kenniscentrum LVB, Kijkwijzer, Stichting Kunstbaas, Lotte van Aerle Advies, PQR, MediaJungle, Klare Koek, Philadelphia, Radar, Triade Vitree, Kevin van de Berg Producties, We Want Moors, Roel Imfeld, SBS6, team Plagiaat, WijWijs/NTR, Kirsten Jassies, Carolien Borgers, Dagen van Patje, Regionale Publieke Omroep,  Marie Sophie MakeUpArtist, Danny Smoorenburg, EdLoket, Jans Pakhuys, LFB, Bas van Teylingen.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM.

Deel dit bericht