Vierde uitreiking Special Media Awards tijdens #WvdM

Special Media Awards

4 juli 2022 De vierde landelijke editie van de Special Media Awards vindt plaats op donderdag 10 november 2022 bij Beeld & Geluid in Hilversum, in de Week van de Mediawijsheid. Deze uitreiking is er voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. Samen met Netwerk Mediawijsheid en de VGN wil Amerpoort met dit evenement op een positieve manier bijdragen aan een leuk online leven voor iedereen. Na een geslaagde avond vorig jaar belooft het dit jaar weer een groot feest te worden. Met een rode loper, live muziek, pers, reporters en presentatie door Kevin van den Berg en Irene Moors.

Iedereen kan meedoen met media maken

Veel jongeren maken zelf media, en dus ook jongeren met een verstandelijke beperking. Meedoen in de samenleving, ook digitaal; laten zien wat je kunt en waar je plezier in hebt; hoe mediawijs je bent, hoe digitaal vaardig en vooral genieten van de positieve en leuke kanten van media: dát is waar de Special Media Awards voor staan. De Special Media Awards dragen bij aan een mediawijze, inclusieve en digitale samenleving. Ook dit jaar kunnen mediamakers met een verstandelijke beperking hun talenten laten zien in deze wedstrijd.

Vakjury

Een vakjury van bekende Nederlanders beoordeelt de inzendingen. Voor een eerlijke beoordeling deelt de jury eerst de ingezonden creaties in verschillende categorieën in. Bijvoorbeeld beste vlog, beste Instagram of TikTok account, beste videoclip, beste radiostation en beste podcast. Sommige deelnemers zenden hun allereerste creaties in, anderen zijn al wat langer actief met het maken van media. Er vinden steeds mooie nieuwe ontmoetingen plaats. Samenkomen en kennis maken met elkaar is dan ook leuk en interessant.

Presentatie

Kevin van den Berg zorgt dit jaar weer samen met Irene Moors voor de presentatie: “Het is een feestje om betrokken te zijn bij de Special Media Awards. Mijn tweelingbroer Jarno heeft het Syndroom van Down en dat stimuleert extra betrokkenheid en liefde voor de Special Media Awards. In de afgelopen coronatijden heb ik met het hardwerkende team al vroegtijdig mee kunnen denken over de organisatie van de award shows. En elke keer overtreft de dag zelf alsnog mijn verwachtingen. Het is heerlijk om al het enthousiasme te zien en de energie die er bij iedereen vanaf spat. Ik kijk er ontzettend naar uit om samen met Irene Moors dit najaar weer de presentatie te mogen verzorgen.

Aanmelden

Mediamakers met een verstandelijke beperking kunnen hun creaties aanmelden tussen 9 september en 9 oktober op de website www.special-media-awards.nl.
Een vakjury beoordeelt de inzendingen.

De Special Media Awards worden op donderdag 10 november uitgereikt door bekende Nederlandse mediamakers. Dit alles zal plaatsvinden bij Beeld & Geluid in Hilversum. Roel Imfeld ontvangt als Co Hazes op zijn gezellige, hartelijke manier ook dit jaar de genomineerden op de rode loper. Het evenement zal ook live te zien zijn op YouTube.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM.

Deel dit bericht