Over de Week van de Mediawijsheid

De Week van de Mediawijsheid vindt plaats van vrijdag 6 t/m vrijdag 13 november 2020. Zet ‘m vast in je agenda!

Image

Wat is jouw digitale balans?

Je hebt het zelf in de hand

Scrollen, liken, appen, swipen, streamen, gamen en subscriben: online media zijn onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Je schakelt van ervaringen op het scherm naar de wereld om je heen, en weer terug. Om contact te maken en op de hoogte te blijven. Om te leren of te ontspannen. Alleen maar leuk? Of niet?

Online media kunnen je helpen het beste uit jezelf te halen. Health-apps en slimme horloges geven inzicht in je gezondheid. Van stappentellers tot slaaptrackers. De beste versie van jezelf door de virtuele personal trainer en helemaal zen na een aflevering van je favoriete serie. Je ontmoet mensen van over de hele wereld via sociale media en door online tutorials leer je een nieuwe hobby.

Maar media kunnen ook veel van je vragen. De druk om altijd bereikbaar te zijn kan leiden tot stress. Soms voel je je minder goed, omdat je je leven via sociale media vergelijkt met dat van anderen. Of je krijgt te weinig beweging na een lange dag werken achter een scherm. Af en toe ben je niet te stoppen en verlies je jezelf tot in de late uurtjes in het gamen of bingewatchen. Met een slaaptekort als resultaat.

Tijdens de Week van de Mediawijsheid (6 t/m 13 november 2020) kun jij zelf uitvinden hoe je media kunt gebruiken om gezond te blijven en het beste uit jezelf te halen. Dat is voor iedereen anders. Waar voel jíj je goed bij? Je hebt het zelf in de hand.

Volg ons op Instagram of Facebook om nu alvast tips te krijgen. En zet je favoriete activiteiten tijdens de Week van de Mediawijsheid in je agenda. #WvdM #zelfindehand


Doe mee!

Kom in actie voor een mediawijze samenleving en sluit met jouw organisatie aan bij de Week van de Mediawijsheid. Samen werken we aan een Nederland waar iedereen mediawijs is – of bezig is dat te worden.

Organiseer een activiteit

Als bibliotheek, kinderopvang, mediacoach of professional kun je meedoen door een (online) activiteit te organiseren en deze op de website aan te melden.

Activiteit aanmelden

Verspreid de boodschap

Hang de poster op of verspreid de campagne-uiting via sociale media. Dit jaar kan je de poster personaliseren door jouw logo erop te plaatsen.

Naar campagnemateriaal

Laat je inspireren

Hulp nodig bij het organiseren van een mediawijze activiteit? We helpen je graag opweg met tips, zoals: een ouderavond, een les of een andere mediawijze activiteit.

Bekijk de tips per sector